Onderhoud
Nano-Glansbehandeling van roestvast stalen designproducten

Wat is roestvrij staal?
Waar u wellicht niet bij stilstaat, is dat iedereen deze metaalsoort roestvrij staal, inox of edelstaal noemt, terwijl de benaming voor dit type metaal eigenlijk roestvast staal behoort te zijn. Roestvast staal is uiterst duurzaam, erg hard en veel moeilijker te bewerken dan andere metaalsoorten.
Roestvast staal (RVS) is een samenstelling (legering) van 80% ijzer, met toevoegingen als chroom, nikkel, molybdeen en koolstof. Deze samenstelling zorgt ervoor dat er een roestvast oppervlak ontstaat.

Onderhoud
Verreweg de meeste RVS producten worden geborsteld (geslepen). Om ongewenste aantasting van het RVS (bijvoorbeeld door zure regensporen, vette vingers, vogelpoep, hars, uitlaatgassen, pekel) en organische vervuiling te voorkomen, dient u de RVS designproducten die buiten staan te behandelen met siliconenpoetsmiddelen of met een Nano Glanscoating.

Siliconenpoetsmiddelen
Deze middelen bieden slechts tijdelijke bescherming aan het oppervlak omdat deze producten niet of weinig in de fijne groeven van het geslepen RVS komen. Normaliter zult u iedere 4 à 5 weken de RVS designproducten moeten behandelen, omdat de siliconenlaag slijt. Na het schoonmaken, dient u vlekken met Scots-Brite weg te schuren en met een RVS -cleaner een nieuwe beschermlaag aan te brengen.

Nano Glanscoating
Deze behandeling bestaat uit het etsen en reinigen van uw designproduct en het aanbrengen van een ultradunne Nano Glanscoating, om organische en chemische vervuiling geen kans te geven zich aan het RVS designproduct te hechten. Dit hoeft niet zo vaak herhaald te worden als een behandeling met siliconenpoetsmiddelen, dus u bespaard tijd en kosten.

Producteigenschappen van Nano Glanscoating
Nano Glanscoating is de meest duurzame beschermlaag voor geslepen producten van roestvast staal. Door middel van een grondige reiniging met een ets-activator wordt een positieve ionisatie bewerkstelligd, waardoor de negatief geladen Nano Coating wordt aangetrokken. De ultradunne Nano Coating gaat ook in de fijne groeven van het materiaal een verbinding aan met het RVS. Het gehele oppervlak wordt prachtig glad en biedt een bijzonder goede oplossing tegen chemische en organische vervuiling.

Wanneer te gebruiken?

De Nano Glanscoating kan direct na de levering van uw product worden aangebracht. Na de behandeling blijft met een beetje zorg de mooie glans jaren behouden en uw designproduct optimaal beschermd tegen vervuiling. Dit scheelt u veel tijd in het onderhoud en de mooie uitstraling van uw RVS designproduct blijft behouden. Mocht de glanswerking van de Nano Coating zijn verminderd, dan kunt u probleemloos een nieuwe glanslaag aanbrengen volgens de gebruiksaanwijzing.

Verder onderhoud
Na de behandeling met Nano Glanscoating kunt u uw product eenvoudig schoonhouden door het af te nemen, liefst met warm water en een waxvrije shampoo. In verband met kalkafzetting is goed afdrogen van uw product wel noodzakelijk.
Gebruiksinstructie

Leest u alstublieft eerst de hele instructie voordat u gaat beginnen.


1. Maak uw RVS designproduct schoon met warm water en een doekje (zonder reinigingsmiddelen) en droog het materiaal daarna af.

2. Trek rubberen schoonmaakhandschoenen aan voordat u met de ets-activator begint.

3. Doe voorzichtig de etsvloeistof (pas op, dit is erg zuur) op een Kimberley Clark 8383 doek en poets een deel schoon. Zorg ervoor dat de etsvloeistof niet direct op het roestvrijstaal komt, anders ontstaan er etsstrepen die zeer moeilijk te verwijderen zijn. De organische vervuiling verdwijnt het beste als u in de slijprichting van het materiaal poetst. Nu het roestvast staal schoon is, kunt u met RVS Scotch Brite tevens krassen en moeilijke vlekken ‘weg slijpen’.

4. Na het slijpen met RVS Scotch Brite dient op die plekken eerst weer de etsvloeistof gebruikt te worden.

5. Maak het RVS designproduct twee maal grondig schoon met warm water en een doekje zonder reinigingsmiddelen en maak het daarna goed droog.

6. Er zijn 2 doeken voor het aanbrengen van de coating geleverd. Gebruik één doek voor het opbrengen van de Glanscoating en één doek voor het uitwrijven.

7. Spuit de Nano Glanscoating op een klein oppervlak van het roestvast staal en wrijf het goed in met roterende bewegingen. Behandel het hele product op deze manier. Let erop dat er geen onbehandelde plekken overblijven. De Nano Glanscoating mag zichtbaar op het designproduct zitten, dan zijn de poriën van het geslepen staal goed afgedicht. Laat de Glanscoating dertig minuten aanhechten.

8. Wrijf met de tweede doek de Nano Glanscoating uit, waardoor de glans van het staal mooi naar voren komt.

9. Uw RVS designproduct dient na de behandeling merkbaar gladder aan te voelen. Indien dit op enkele plekken nog niet het geval is, kunt u stap 7 en 8 herhalen.

Terug
© 2019 all rights reserved by General Ledger | sitemap | Algemene voorwaarden